feast on fish

Wie tafelt bij Julia Fish & Oyster bar wordt overspoeld door traditie, trots en métier. Er is geen ontkomen aan, genieten zal je.

Traditie, trots en métier

GRENZELOZE LIEFDE VOOR HET VAK

‘Petje Moone’ tuurt met zijn karakterkop door de zaak en ziet dat het goed is. Eens binnen wordt het snel duidelijk. Zonder compromissen geven Angus Wittevrongel en zijn onvermoeibaar team het beste van zichzelf.

Lees verder
Vertrouwd met het Italiaanse woord ‘Sprezzatura’? De term staat voor berekende nonchalance. En daarmee is zowat alles gezegd. Schijnbaar achteloos maar o zo secuur, subtiel en verfijnd staan Julia’s vrouwen en mannen – dames eerst – voor je klaar. Een toegewijd team dat blinkt van trots maakt van deze klassezaak hun dagelijkse erezaak. Je bent dus gewaarschuwd.

Schoorvoetend bekennen dat je nog nooit een oester hebt gegeten of deskundig uitweiden over de kweekplaats van de meesterlijke delicatesse. Niets is ondenkbaar. Trouwe habitué of nieuwsgierige passant? Er wordt geen onderscheid gemaakt. Julia’s liefdesmantel is groot en onvoorwaardelijk.

Kwatongen beweren wel eens dat kiezen verliezen is. Maar hier is niets minder waar. Laat je verleiden door de vaste kaart of flirt met uitgekiende suggesties. Toch keuzestress? Ga voor enkele ‘shared dishes’, leun achterover en geniet. Enkel de uitgebreide wijnkaart kan je nu nog naar adem doen happen. Oef.

Angus Wittevrongel: "Toen ik als kind voor het eerst zelf met mijn vader de vismijn binnenstapte, wist ik meteen dat vis ook in mijn leven een prominente rol ging spelen. Intussen staat mijn zoon Cesar in de keuken en daarmee zijn we al aan de zesde generatie toe. In 1919 startte mijn overgrootmoeder - metje Julia - een viswinkel. En Florimond of 'Moone', de fiere Panne- visser wiens portret in onze zaak hangt, is haar vader. Het is bijna magisch om die rijke familiegeschiedenis elke dag recht in de ogen te kunnen kijken. Er is niets dat meer motiveert dan het voorrecht om zo'n prachtige traditie voort te zetten. "

Julia herbergt meer dan honderd jaar doorgedreven kennis en grenzeloze liefde voor het vak. En dat laat zich voelen. Nog steeds gaat Angus drie keer per week naar de vismijn om er zorgvuldig 'zijn vis' te kiezen.

Vervolgens leven niet te stuiten chefs zich uit met topproducten. Wat volgt is rauwe en onversneden - of net niet - weelde. 'Sprezzatura' weet je nog - is trouwens een term uit de schilderkunst. Eén blik op je bord en je begrijpt meteen waarom.

Interesse geprikkeld of licht allergisch voor stoerdoenderij? Kom gewoon eens langs en laat jouw zintuigen spreken. Julia doet de rest.

de zilte zaligheden van de zee
verzeilen zodadelijk op uw bord

Site by Rotorgroup.be